Home > agenda > Luchtmachtdagen 2014
20 juni, 2014
10:00
Vliegbasis Gilze-Rijen, Rijksweg 121, Rijen Join us

Join us:


Op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni is de SHK met een stand op de jaarlijks georganiseerde Luchtmachtdagen op Vliegbasis Gilze-Rijen te vinden.

Vliegbasis Gilze-Rijen opent 20 en 21 juni haar deuren voor iets bijzonders: Operatie Luchtsteun. Dit is de kans om de Koninklijke Luchtmacht van binnenuit mee te maken. Het draait op deze 2 dagen om steun vanuit de lucht. De vliegbasis is beide dagen van 8.00 tot 18.00 uur open voor het publiek.

Tijdens de open dagen demonstreert Defensie haar continue inzetbaarheid voor vrede en veiligheid in Nederland en ver daarbuiten. Het absolute hoogtepunt van de Luchtmachtdagen is de vliegshow. Met diverse types vliegtuigen en helikopters uit binnen- en buitenland worden fantastische demonstraties gevlogen. De vliegshows worden meestal verzorgd door een F-16 demoteam afkomstig van Vliegbasis Leeuwarden die de capaciteiten van de F-61 “Fighting Falcon”, het gevechtsvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht, laat zien. Daarnaast worden de vliegshows vaak aangevuld met een helikopterteam van de Koninklijke Marine.

Houd http://www.defensie.nl/onderwerpen/luchtmachtdagen in de gaten voor het programma!