Home > Wat doen we > LHBT-conferentie

In het Vormingscentrum van de Diensten Geestelijke Verzorging, gevestigd in Huize Beukbergen, werken geestelijk verzorgers van verschillende geloofs- en levensovertuigingen samen. Hun werk is er op gericht om militairen te ondersteunen en geestelijk weerbaar te maken bij hun moeilijke taak in binnen en buitenland.

De LHBT-conferentie vindt in het voor- en najaar plaats en wordt begeleidt door humanistisch raadslieden Wilko MulderEline Verbruggen en Lenore Hehenkamp. Elke conferentie heeft een eigen thema. Het thema komt uit de groep deelnemers zelf of vanuit de geestelijke verzorging. Op deze 3 -daagse conferentie komen verschillende sprekers aan het woord en worden er verschillende workshops gehouden. Er is ruimte voor ontmoeting, plezier en eventuele persoonlijke begeleiding vanuit de vrijplaats van de Humanistisch Geestelijk Verzorger.

Als militair of burgermedewerker bij Defensie heb je, indien de dienst het toelaat, het recht om jaarlijks een conferentie naar keuze bij te wonen. Zie hiertoe AMAR, artikel 85, lid 1j, en BARD, artikel 45, lid 1.