Home > Wat doen we > Roze Zaterdag

De landelijke Roze Zaterdag begon in 1977 als demonstratie voor gelijke rechten van homoseksuelen. Vandaag de dag is het jaarlijks in een andere stad georganiseerde evenement een thema- en feestdag waar ontspanning en ontmoeting centraal staan. De SHK is sinds 2007 met een eigen stand aanwezig.

Tijdens Roze Zaterdag 2013 in Utrecht heeft de SHK bijgedragen aan het door het Dutch Government Pride Platform (DGPP) gelanceerde overheidspaviljoen Proud to Serve. Hiermee onderstreept het DGPP het belang van roze diversiteit en inclusiviteit bij de overheid.

Oprichter en voorzitter van het DGPP de heer Amin Michel: “Het roze overheidspaviljoen Proud to Serve is uniek door de aanwezigheid van meerdere geüniformeerde overheidsdiensten zoals Defensie, de Nederlandse Politie, Brandweer Nederland en de diverse operationele demo’s. Ook andere werkgevers zoals het ministerie van Veiligheid en Justitie en Rijkswaterstaat zijn aanwezig. Vijfenzestig jaar homo-emancipatie heeft Nederland gebracht op de plek waar we nu staan: homoseksualiteit op de overheidswerkvloer is intussen bespreekbaar. De zichtbaarheid van LHBT personeel is enorm vergroot. Deze zichtbaarheid wordt gevierd met de lancering van het roze overheidspaviljoen Proud to Serve. Maar ondanks deze vooruitgang kunnen niet alle LHBT werknemers zichzelf zijn op het werk. Verbeteringen zijn dus nodig”.

Wij kijken er naar uit je op 20 juni 2015 in Maastricht te mogen verwelkomen bij de stand van de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht!

Brandweer Nederland, ‘Lancering roze overheidspaviljoen Proud to Serve’, geraadpleegd op 25 november 2013