SCP - Acceptatie van homoseksuelen, biseksuelen en transgenders in Nederland 2013


 

De Nederlandse overheid streeft naar gelijke rechten voor en sociale acceptatie van homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders. Omdat het vergroten van de sociale acceptatie onder de Nederlandse bevolking een van de belangrijkste doelstellingen van het homo-emancipatiebeleid is, brengt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) op verzoek van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om de twee jaar een beknopte rapportage uit over de actuele stand van zaken. In de huidige editie wordt voor het eerst ook de sociale acceptatie van biseksuelen en transgenders meegenomen. 

De conclusie luidt dat het met de acceptatie in de algemene bevolking de goede kant op blijft gaan, maar dat de acceptatie binnen bepaalde religieuze, etnische en politieke bevolkingsgroepen en de acceptatie van sommige doelgroepen (bv. van mensen die zich niet gedragen conform wat van hun sekse wordt verwacht) hierbij achter blijft.

Auteur: Saskia Keuzenkamp & Lisette Kuyper 

Nederlands
25 pagina’s
Sociaal en Cultureel Planbureau
mei 2013

 

Download
SCP - Acceptatie van homoseksuelen, biseksuelen en transgenders in Nederland 2013
Acceptatie-van-homoseksuelen-bisekesuele
Adobe Acrobat document 348.2 KB