Roze Zaterdag 2015 - Maastricht


Op zaterdag 20 juni was er weer een Roze zaterdag georganiseerd waarbij de SHK ook aanwezig was.

De dag begon wat grijs en grauw met de opbouw van de stand. Mees is in alle vroegte naar Maastricht gereden en heeft onze stand uitgeladen en daarna is de stand opgebouwd en de banieren opgehangen.

Net als de laatste jaren hebben we samen met ander Dutch Government Pride partners een gezamenlijke veiligheidsstand bemand. Naast de SHK deden Roze Rood van de brandweer, de politie, Echt Roze van V&J, Roze Groen van NVWA en Regenboog van Rijkswaterstaat mee. We hadden een mooie plek vlak aan de Maas bij het Mosae Forum.
Dit keer was er wel een parade georganiseerd, de route liep van het station naar de markt. Hieraan heeft de SHK niet deelgenomen omdat we te weinig mensen hadden. Langs de Maas was een grote informatiemarkt georganiseerd en werd op een podium muziek gemaakt, voordrachten geven e.d.

In de middag klaarde het weer op en werd het gezellig druk. Burgemeester Onno Hoes heeft de stand bezocht en met een aantal deelnemers gesproken. Roze Rood liet net als voorgaande jaren een aantal demonstraties zien waarbij mensen uit een verongelukte auto gehaald werden.

Na afloop werd iedereen uitgenodigd op de boot van Rijkswaterstaat voor een receptie. De receptie werd goed bezorgd en was een mooie afsluiting van een geslaagde dag.