Canal Parade 2016 - Deelname Defensieboot


Het ministerie van Defensie vaart mee tijdens de Canal Parade 2016. Zondagavond 14 februari maakte de ballotagecommissie van de organisatie van de Gay Pride bekend dat de boot van Defensie mag deelnemen. Dit jaar waren er meer inzendingen dan plek was in de parade, waardoor de organisatie van de Canal Parade genoodzaakt een selectie te maken. In totaal zijn 80 boten toegelaten. De Canal Parade is dit jaar op zaterdag 6 augustus. Twee bestuursleden van de SHK waren zondagavond 14 februari aanwezig tijdens de bekendmaking van de deelnemers in the Suger Factory in Amsterdam.

Naast de boot van Defensie, varen ook Roze in Blauw (homonetwerk van de politie) en het ministerie van Veiligheid en Justitie mee. De Defensieboot is ieder jaar weer een opvallende verschijning vanwege het feit dat militairen in uniform deelnemen aan de parade. Zo straalt Defensie uit dat LHBT-militairen zichzelf kunnen zijn bij de krijgsmacht. Deze gedachte past goed binnen het thema van de Canal Parade dit jaar: ‘join’.

De botenparade krijgt dit jaar een extra tintje omdat Nederland dit jaar het hart is van de EuroPride 2016. Zo vaart ook de Europese Commissie mee tijdens de Canal Parade. In het kader van EuroPride 2016 zal het festival deze zomer in totaal maar liefst vijftien dagen, inclusief drie weekenden, gaan duren.