Canal Parade 2016 - Terugblik Gaypride Amsterdam en Europride Amsterdam


Zaterdag 6 augustus namen we voor de zesde keer met de Defensieboot deel aan de Canalparade. Het aantal gemotiveerde inschrijvingen en was weer overweldigend, ondanks maar ook dankzij de recente aanslag in Orlando. Met de Defensie-slogan “Onze vrijheid begint bij die van een ander” in regenboogkleuren op de boot en op de t-shirts van de burgercollega’s, hebben we ons weer van onze beste kant laten zien. De kippenvel-momenten tijdens het groeten, de F35’s in schuimvorm die kilometers de lucht in vlogen, de DJ die fantastisch draaide…. Met een heerlijk zonnetje en 560.000 uitzinnige supporters langs de kant, hadden we de perfecte omstandigheden om onze boodschap over te brengen.

Zoveel positiviteit delen met 85 collega’s heeft ons zoveel goed gedaan, daar genieten we nog lang van na!
Alle opvarenden en harde werkers van de Commandogroep: dank jullie wel!!

Sandra Keijer
Paradecommandant