Canal Parade 2017 - This was our Pride!

Zaterdag 5 augustus 2017 heeft Defensie voor de 7e keer met een eigen boot deelgenomen aan de Canalparade. Maar liefst 120 militairen en burgers van defensie, waaronder de (demissionair) Minister van Defensie Hennis-Plasschaert en de Secretaris Generaal Geerts, namen deel. De deelname dient onder andere de zichtbaarheid van jezelf kunnen zijn bij Defensie. "Onze vrijheid begint bij die van een ander" stond toepasselijk in regenboogkleuren op de shirts van de burgers. De defensieboot kon weer op een enorm enthousiast onthaal van de vele duizenden toeschouwers aan de kant rekenen. Ook was er veel aandacht van de pers. De minister gaf aan dat het belang van "zijn wie je bent" niet genoeg onderstreept kan worden. Zij laat dit met veel plezier zien door haar deelname aan de Canalparade.