Canal Parade 2019 - Aanmelden

Datum: 03-08-2019  |  Locatie: Amsterdam


Op zaterdag 3 augustus a.s. vindt wederom de jaarlijkse Canal Parade van de Pride Amsterdam plaats. Defensie deelt dit jaar voor de 9e keer mee aan dit evenement. De organisatie is in handen van Divisie Personeel en Organisatie Defensie (DPOD) van het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht (SHK).  

Met onze deelname onderstrepen we het belang van inclusiviteit bij Defensie. Medewerkers moeten zichzelf kunnen zijn in een veilige omgeving. Wij zijn een krijgsmacht voor iedereen en dat mogen we laten zien! De eerdere deelnames van de Defensieboot zijn uitermate succesvol geweest.

 

Het thema van de Canal Parade dit jaar is, “Remember the past, Create the future”  waarmee de Stonewall-rellen worden herdacht die 50 jaar geleden in New York uitbraken en een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging. Een jaar later, in 1970,  werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden. Tot 1974 was het verboden om bij de krijgsmacht uit de kast te komen. Dit zullen we dan ook duidelijk maken in de aankleding van onze boot.

 

Werkt u voor defensie (militair of burger) dan kunt u zich nu aanmelden door een bericht te mailen naar defensieboot@mindef.nl .

 

Met vriendelijke groet,

 

De Commandogroep Canal Parade