Eerste stappen gezet naar een LHBT+ NATO netwerk

Datum: 06-12-2019  |  Locatie: Brussel


PROUD@NATO

In het kader van het opzetten van een informeel LHBT+ netwerk binnen NATO hebben wij, als bestuur van SHK, afgelopen vrijdag een overleg bijgewoond op het NATO hoofdkwartier in Brussel. Het gehouden overleg kwam voort uit het onlangs gehouden “NATO Committee on Gender Perspective (NCGP)”, waarbij tevens een LHBT+ gerelateerd side-event zat.

 

Onze deelname aan dit overleg was op verzoek van de initiatiefnemer binnen NATO ivm onze, toch niet te onderschatten, voorbeeldrol en -positie aangaande het LHBT+ onderwerp binnen Defensie. Tijdens het overleg zijn naast de eerste stappen richting een informeel LHBT+ netwerk ook de eerste stappen gemaakt voor de invulling van een eerste (informeel) LHBT+ event binnen de NATO. Dit om ook daar aandacht te krijgen voor een veilige werkomgeving van LHBT+ collega’s.

 

Bijzonder te melden is dat dit onderwerp voor NATO als geheel, met 29 permanente leden, toch een zeer beladen onderwerp is. Bij NATO worden nu de eerste kleine stappen gemaakt voor een diversere en inclusievere werkomgeving van LHBT+ collega’s. Wij (SHK) hebben formeel toegezegd samen te zullen werken en ondersteuning te leveren aan het PROUD@NATO netwerk, waarbij we onze ervaring en kennis kunnen delen met onze NATO partners om zo ook weer een bijdrage te leveren voor de NL defensie collega’s die binnen NATO werken. Waarom? Omdat we trots mogen en kunnen zijn op wie we zijn binnen onze eigen defensie organisatie, waar dit voor veel NATO collega ‘s nog ondenkbaar is.

 

Het eerste PROUD@NATO event vindt tijdens de NCGP2020 plaats op dinsdag 9 juni 2020.