Terugblik op de 1e SHK Netwerkdag 2020

Datum: 28-02-2020  |  Locatie: Amsterdam


Afgelopen vrijdag 28 februari was het zover, de eerste SHK Netwerkdag 2020 op de MEA te Amsterdam.

 

Het SHK bestuur had een grote behoefte om de nieuwe missie, visie en plannen voor de toekomst te delen met de achterban, de actieve netwerkers en diverse supporters die we hebben.

 

Een verrassend hoge opkomst, uiteindelijk ruim 50 aanmeldingen, waardoor de zaal goed vol zat. Als SHK bestuur zijn we daar uiteraard heel blij mee.

 

Serieuze en iets minder serieuze delen wisselden elkaar af, wat zorgde voor een goede open sfeer waar veel vragen gesteld werden, verhalen voorbij kwamen en mensen oprecht interesse hadden in elkaar.

 

Het nieuwe bestuur werd voorgesteld aan de leden waardoor er ook gezichten bij de namen zijn. De penningmeester Olav trad op als dagvoorzitter en praatte het geheel aan elkaar. We begonnen met een korte quiz om de boel een beetje op te starten. Uit welke OPCOs zijn we afkomstig en onder welke letter van het LHBT+ alfabet rekenen we onszelf eigenlijk?

 

Voorzitter Jaus nam het over en leidde ons via het verleden naar de toekomst. Hoe is de SHK ontstaan, welke gebeurtenissen en personen hebben een grote rol gespeeld en waarom varen we sinds 2011 eigenlijk elk jaar mee met het Pride evenement in Amsterdam?

Ook een toelichting over de nieuwe missie en visie waar veel positieve reacties vanuit de zaal opkwamen. De SHK is meer dan alleen het bestuur, we kunnen niet zonder onze leden, netwerkers en supporters. Dat willen we ook tot uiting laten komen in de toekomst.

 

Door middel van interactieve deelname uit  de zaal haalden we veel informatie op. Voel je je wel eens onveilig op je eigen werkplek, denk je dat Defensie meer open is dan 5 jaar geleden en als je problemen ervaart waar komen die dan vandaan? Nuttige informatie die we zeker in de toekomst gaan gebruiken waar dat relevant is.

 

Ook was er een vertegenwoordiging van Team D&I aanwezig die een presentatie gaven over wie ze zijn, wat ze doen en op welke manier ze de SHK kunnen en willen ondersteunen. De SHK trekt waar dat mogelijk is op samen met de andere netwerken en dus ook met Team D&I, samen hebben we tenslotte een veel grotere stem dan ieder voor zich.

 

Sinds kort is er ook een BMW-er aan ons verbonden die helaas vanwege vakantie niet aanwezig kon zijn, maar ons toch toesprak via een videoboodschap vanuit de sneeuw. Daarna een mooi verhaal van GV-er Wilco die het vooral had over zingeving en het durven zijn wie je wilt zijn.

 

En om te bewijzen dat je tijdens de hele dag goed opgelet had was er aan het einde een spannende quiz met 10 vragen waarbij het niet alleen ging om het goede antwoord maar ook het snelst gegeven antwoord. In 9 teams van 5 personen werd er gespeeld op het scherpst van de snede, maar uiteindelijk kon er maar 1 de winnaar zijn en kregen 5 personen een grappige prijzenpakket uitgereikt.

 

Afgesloten met een borrel, om elkaar persoonlijk te spreken, maar ook te netwerken waar dat nodig is, gingen we uiteindelijk allemaal tevreden naar huis toe, terugkijkend op een geslaagde dag.

 

Mocht je nog iets kwijt willen naar aanleiding van de dag, toch nog iets willen vragen of gewoon vertellen neem dan vooral contact met ons op per mail, telefoon of spreek één van de bestuursleden persoonlijk aan.

 

Hartelijk dank aan alle aanwezigen voor de enthousiaste deelname, de terechte vragen, de vele op- en aanmerkingen, maar ook de adviezen die we kregen. We gaan er zeker mee aan de slag in de nabije toekomst.