Coronavirus (COVID-19) update

Update m.b.t. het Coronavirus


 

 Beste collega’s en medestrijders,

 

Begin van dit jaar leek het Coronavirus (COVID-19) nog zo ver weg, maar het is toch akelig snel dichtbij gekomen. Met grote gevolgen voor ons allen, zowel privé als op het werk is ons leven drastisch veranderd.

 

Coronavirus (COVID-19)  heeft ook een grote impact op de activiteiten van de SHK. Buiten dat wij op dit moment niet met de SHK stand het land in kunnen trekken om LHBT+ bespreekbaar te maken op de werkvloer, hebben wij vrijwel alle activiteiten moeten annuleren. 

Een activiteit zoals de Nationale Herdenking bij het Homomonument in Amsterdam. Dat het herdenken niet fysiek bij het monument zelf kan, neemt gelukkig niet weg dat je niet kunt herdenken vanuit huis. Een moment stil staan bij wat in vrijheid leven betekend. Juist nu we met zijn alle minder vrijheid hebben. Mocht je toch op 4 Mei een bloemetje willen leggen bij het monument dan is dat mogelijk, met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM. Ik adviseer jullie dan gespreid over de dag te komen. 

We waren al vroeg in het jaar begonnen met de voorbereidingen voor de Defensieboot die ook dit jaar tijdens de 25e editie van de Canal Parade mee zou varen. Helaas is ook de Canal Parade voor het eerst in 24 jaar afgelast. 

Gelukkig hebben we voor een aantal activiteiten een oplossing kunnen vinden. Een voorbeeld hiervan is de Transgender conferentie van 18 juni. Deze zal nu digitaal plaats vinden onder leiding van onze vertrouwde GV-er Wilko Mulder.

Ook de Grebbeberg Masters komt dit jaar te vervallen. Hiervoor heeft de SHK begin april een digitale sportles met een personal trainer aangeboden aan haar netwerkers. En zo proberen we komende tijd nog meer activiteiten digitaal te plannen. Heb je zelf suggesties? Laat het ons weten!

 

Inmiddels zien we ook dat het één en ander weer begint te lopen binnen Defensie. Uiteraard niet zoals we gewend zijn, maar in aangepaste vorm. Opleidingen en trainingen beginnen weer langzaam opgang te komen. Wel is waar in kleine groepjes en met meer thuiswerkopdrachten.

 

We zullen voorlopig nog wel in deze aangepaste wereld leven. Laten wij er met ze allen het beste van maken. Ook tijdens deze periode is de SHK zoals jullie gewend zijn te bereiken per e-mail of telefoon. Dit geldt ook voor onze GV-er Wilko Mulder en onze BMW-er Steven Kuperus.

 

 

Namens het bestuur van SHK,


De Voorzitter,

 

 

Kapitein Jaus Müller