Informatiebrochure: Inzicht in Transgender


 

De nieuwe brochure ‘Inzicht in transgender’ is bedoeld om het begrip en de kennis rondom transgenders te vergroten. Er staan feiten, wetenswaardigheden en tips in voor leidinggevenden en Defensiemedewerkers. De brochure en andere, toekomstige, activiteiten moeten het gevoel van sociale veiligheid bij transgenders vergroten. 

 

Transgenders zijn niet allemaal gelijk.  Dat maakt het voor medemensen, maar ook voor professionals en hulpverleners, lastig om altijd adequaat te reageren of de juiste dienstverlening te bieden. 

Gebleken is dat een gebrek aan kennis, inzicht en ervaring, kan leiden tot discriminatie, onbegrip, pesten en sociaal isolement. Transgenders zijn daardoor een kwetsbare groep in onze samenleving. Gelukkig komt de acceptatie en emancipatie van LHBT+ en daarmee van transgenders langzaam op gang. Echter, te veel mensen dragen hun ware identiteit nog in het geheim bij zich. Uit angst dat als het uitkomt er desastreuze gevolgen zijn voor hun verdere leven. Dat speelt ook bij Defensie. 

 

Deze brochure en handreiking moet meer inzicht geven in wat het betekent om transgender te zijn. Je vind de brochure op onze intranetpagina, voor SHK netwerkers is de brochure ook te downloaden in de netwerkersomgeving op shk.nl.

 

 

Digitale transgender conferentie

Transgender collega’s kunnen dit jaar, op 18 Juni 2020 van 10:00 –tot 13:00 uur deelnemen aan een digitale transgender conferentie onder leiding van humanistisch raadsman Wilko Mulder. Deze digitale conferentie zal plaats vinden via MS Teams, heb je nog geen MS account dan kun je deze gratis aanmaken. Vooraf ontvangen de deelnemers een thuiswerkopdracht per e-mail.

 

Ben je transgender bij Defensie? Lijkt het je interessant om deel te nemen aan deze online conferentie dan kun je jezelf hier opgeven tot en met zondag 14 Juni 2020.