IDAHOT 2021

Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei 2021


Wij beschermen bij Defensie wat ons dierbaar is. Voor onszelf maar ook voor anderen. Of dat nu heel dichtbij, of ver van huis is. Dit doen wij in teamverband, waarin plek is voor iedereen ongeacht je achtergrond, geloof, afkomst of geaardheid. Juist die verscheidenheid waarbij iedereen zijn of haar unieke bijdrage kan leveren, draagt bij aan een goede uitvoering van onze taken.

 

Omdat wij veel in teamverband werken, moet iedereen zijn of haar plekje in een team krijgen. En zichzelf kunnen zijn. Veiligheid bieden wij dus niet alleen omdat het één van onze primaire taken is, maar ook omdat wij willen dat elke collega zich veilig voélt. In zijn of haar werk én in de omgang met andere collega’s. Defensie wil graag een inclusieve organisatie zijn. Eentje waarbij de verschillen tussen mensen juist de kracht is. 

 

Binnen Defensie zijn diverse stichtingen, netwerken en personele afdelingen actief om een zo gezond mogelijk werk- en leefklimaat te krijgen. Een van die organisaties is Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht (SHK), het Defensie-netwerk voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders (LHBT). Het bestuur van de SHK adviseert de Defensie organisatie en draagt samen met collega’s actief bij aan een sociaal veilige werk- en leefomgeving waarin ieders geaardheid en genderidentiteit wordt geaccepteerd. Dit komt onder andere tot uiting in deelname aan de Canal Parade, de dodenherdenking bij het Homomonument in Amsterdam en het organiseren van LHBT+ en transgender-conferenties.