International Coming Out Day 2021

11 oktober 2021 vieren wij deze dag.


Sinds 2009 vieren we op 11 oktober jaarlijks de zogenaamde Coming Out Day, een dag waarop we vieren dat het belangrijk is om uit de kast te komen, om te kunnen zijn wie je bent en wilt zijn.

 

Het Ministerie van Defensie vind deze boodschap ook erg belangrijk en besteed er dus ook jaarlijks aandacht aan. Een afvaardiging van het SHK bestuur heeft daarom vanochtend in Den Haag samen met de SG en de pCDS de zogenaamde regenboogloper uitgerold voor de toegangsdeur van het Ministerie om aan te geven dat Defensie open staat voor en toegankelijk is voor iedereen, ongeacht je geaardheid of andere afwijking van de standaard.

 

Direct na de uitrol van de loper ging het SHK bestuur in gesprek met de SG en de pCDS over het onderwerp coming out, maar ook over sociale veiligheid, diversiteit en inclusiviteit en diverse andere onderwerpen. Wat hebben we nodig vanuit de top van Defensie om onszelf te kunnen zijn en ons werk te kunnen doen, maar ook, wat  kunnen zij van ons leren en op welke wijze kunnen wij de top en de commandant ondersteunen op de werkvloer als dit soort casuïstiek speelt op  de werkvloer.

 

De dag werd afgesloten met een lunch georganiseerd door de plaatsvervangend C-KMAR en zijn staf, die het SHK bestuur en een aantal van onze KMAR netwerkers had uitgenodigd. Hij wilde weten hoe het er voor stond, wat er nog moest veranderen en of we op de goede weg zijn. Een open gesprek waarin ook persoonlijke verhalen gedeeld werden, maar zeker ook ruimte was voor tips en informatie.

 

Het SHK bestuur is tevreden met het verloop van de dag en dankt een ieder die voor en achter de schermen hard gewerkt heeft aan het mogelijk maken van deze dag.