Kabinet maakt publiekelijk excuses voor oude Transgenderwet

Op zaterdag 28 november was netwerker Mees Soffers aanwezig bij de plechtige ceremonie in de ridderzaal te Den Haag waarbij de staat excuses aanbod aan de transgender en intersekse gemeenschaap voor de oude wet ten aanzien van het veranderen van het geslacht.

 

Deze wet die gold van 1985 tot 2014 stond zij die hun geslachtsregistratie wilden veranderen, eerst verplicht geslachtsaanpassende operaties en een onomkeerbare sterilisatie moeten ondergaan.

 

Trans en intersekse personen moesten kiezen tussen twee kwaden: door het leven gaan met geslachtsregistratie die niet klopt, of verplicht ingrijpende operatie met gevolg dat je nooit meer kinderen kon krijgen.

Het was een mooie ingetogen ceremonie.

 

 

Meer hier over lezen: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/11/27/kabinet-maakt-publiekelijk-excuses-voor-oude-transgenderwet?fbclid=IwAR3FqirwnfqsAKTWavzwu8MmZZYZ3OYiklUGgB_6ImJFce5VlDq7SQ8YQlM