Yaïr Da Costa Netwerker van het Jaar!

 

Yaïr da Costa dacht op een dinsdagavond nietsvermoedend even een vorkje te prikken met SHK-bestuurslid Erik van Hirtum in een restaurant in Amsterdam, toen hij plotseling werd verrast toen SHK-voorzitter Jaus Müller ineens het restaurant kwam binnenlopen. Aan tafel werd Yaïr de prijs uitgereikt voor Netwerker van het Jaar 2021! Yaïr viel in het bijzonder op door zijn inzet op de werkvloer om de gelijkheid voor LHBT+ personeel binnen Defensie te bevorderen. Niet alleen op de kazerne in Nederland, maar ook tijdens zijn uitzending naar Litouwen zette Yaïr zich in 2021 maximaal in om de zichtbaarheid van de SHK te vergroten. Hierbij benadrukte hij velen malen op een open en ongedwongen manier hoe belangrijk het is om jezelf te kunnen zijn binnen Defensie. Yaïr, ga zo door!  

 

Elk jaar reikt de SHK twee awards uit, te weten 1 voor ambassadeur van het jaar en 1 voor netwerker van het jaar.

 

Onlangs hebben we de award voor supporter van het jaar uitgereikt: deze ging naar LKOl van Tilburg, Hoofd Dienst BWW bij Defensie.

 

In beide gevallen gaat het om een persoon waarvan het SHK bestuur vindt dat deze collega een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de doelstellingen van de SHK, hetzij door iets bijzonders te doen, te zeggen of nadrukkelijk aanwezig te zijn bij bv een SHK evenement. Ook in 2022 zal de SHK weer 2 awards uitreiken, dus mocht je in de loop van het jaar iemand zien, horen of meemaken waar van je denkt "Die is wel geschikt voor een award" laat het dan vooral aan ons weten.