SHK 35 jaar !

Dinsdag 11 oktober 2022 is natuurlijk International Coming Out dag, dus die vieren we sowieso elk jaar.

 

Maar dit jaar was het ook 35 jaar geleden dat de SHK is opgericht, voortgekomen uit een werkgroep van het COC. Sinds 1987 strijd de SHK voor de gelijkwaardige rechten van het LHBT+ personeel van Defensie.

 

Of zoals Defensie het zelf zegt op de eigen pagina: "De SHK, is als oudste LHBT+-netwerk, in 1987 opgericht door enkele officieren en kreeg wereldwijde aandacht. Daaruit volgde het doel om gelijke rechten te creëren voor LHBT+’ers binnen Defensie en op uitzending. De stichting adviseert Defensie en helpt leidinggevenden en medewerkers om voor iedereen een veilig leefklimaat te creëren."

 

Het programma begon in de ochtend met het uitrollen van de regenboogloper door de CdS en de voorzitter van de SHK. Daarbij sprak de CdS een paar woorden over de waarde die hij hecht aan gelijkheid en vrijheid voor iedereen om te zijn wie je wilt, ook binnen Defensie.

Daarna gingen we verder met een inhoudelijk programma voor alle netwerkers, met diverse workshops om iedereen weer op de hoogte te brengen van de laatste stand van zaken.

 

Rond een uur of 2 sloten we het formele deel af en gingen we over op het wat meer feestelijke deel. Als mystery guest trad op de altijd geweldige Dolly Bellefleur die speciaal voor ons was afgereisd naar Den Haag. Door middel van interviews met de SHK voorzitter en een van onze netwerkers nam ze ons mee door de geschiedenis van de SHK.

 

Tot slot sloten we af met een borrel en een hapje om de dag feestelijk af te sluiten. Speciaal voor de gelegenheid heeft de SHK een eigen coin laten maken die aan alle aanwezigen werd uitgereikt. Maar het allereerste exemplaar was gereserveerd voor Peter Kees Hamstra, oud voorzitter van de SHK die 17  jaar lang de club geleid heeft. 

 

Links

Defensie gaat voor regenboogkleuren tijdens Coming Out Day