Global Benchmark 2022 resultaten

Defensie scoort opnieuw goed op de Global Benchmark, een online tool van het internationale platform Workplace Pride. Deze organisatie kijkt bijvoorbeeld naar het beleid en uitvoering rond LHBT+ medewerkers. Het is de tweede keer dat Defensie meedeed aan de benchmark. In totaal participeerden 59 organisaties.

 

Vorige keer eindigde Defensie als tweede binnen alle ministeries van Nederland, met een score van 39,5%. Die score is dit jaar gestegen naar 50,3%. Dat betekent dat alle extra inspanningen niet voor niets zijn geweest. Defensie eindigt bovendien opnieuw in de top van de publieke sector én ministeries. Workplace Pride deelt zelfs een “special recognition” uit, een speciale erkenning voor de inzet.

 

Binnen Defensie zetten de SHK, dit is het LHBT+ netwerk van Defensie, en de Personeelsdirectie zich in voor een inclusieve en diverse organisatie. De SHK, ooit opgericht onder de noemer Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht, is verheugd met de hogere score, zegt voorzitter Jaus Muller. “Maar dit betekent niet dat alle problemen zijn opgelost en we niets meer te doen hebben. Er is nog meer dan genoeg te doen om de rechten en mogelijkheden van LHBT+ medewerkers te verbeteren en daar werken we elke dag hard aan. Maar we zijn in ieder geval op de goede weg.”

Speciale erkenning voor inzet Defensie op gebied van LHBT+ | Nieuwsbericht | Defensie.nl

Workplace Pride announces Global Benchmark 2022 results – Workplace Pride