Adviseurs


Humanistisch Raadsvrouw

Koninklijke Marine

LTZ1

E.J.C.M. (Eline) Verbruggen

 

ejcm.verbruggen@mindef.nl

Vanuit mijn ambt als geestelijk verzorger en vanuit mijn persoonlijke waarden vind ik het vanzelfsprekend dat elk mens mag zijn wie hij/zij is, of wil zijn.

In mijn optiek zijn mensen vrij om van elkaar te houden, of met elkaar om te gaan zoals ze dat zelf graag willen.

Defensie is een werkplek waar dit niet altijd mogelijk is, en de beroepscultuur geeft niet iedereen ruimte volledig zichzelf te kunnen zijn. Graag wil ik eraan bijdragen dat militairen binnen deze organisatie de vrijheid hebben zichzelf te uiten en zichzelf te zijn op het gebied van hun geaardheid, sekse en levensvisie. Dit doe ik als geestelijk verzorger, verbonden aan de SHK.

Ik ben werkzaam op de Sociaal Medische Dienst van de marine, in Amsterdam. Hiervoor werkte ik bij het korps mariniers en bij de luchtmacht.

 


Humanistisch Raadsman

Koninklijke Marechaussee

LKOL

W.W. (Wilko) Mulder

 

ww.mulder@mindef.nl

In mijn functie als Humanistisch Raadsman voor het Ministerie van Defensie sta ik voor fundamentele mensenrechten. Voor de SHK zet ik mij vol overtuiging in om militairen eraan te herinneren dat eenieder het waard is om jezelf bestaansrecht te geven. Voor dat bestaansrecht is het van essentieel belang om op identiteitsniveau niet te worden afgewezen om wie je bent.

Vanuit het hoofd en vanuit het hart ontmoeten wij elkaar, waarbij veiligheid en vertrouwen  de belangrijkste ingrediënten zijn om (sociale) afwijzing en uitsluiting te elimineren.

Ik begeleid  de LHBT-conferenties voor het Ministerie van Defensie met passie en plezier.