Bestuursleden


Voorzitter

Koninklijke Landmacht

MAJ

P.C.W. (Peter Kees) Hamstra

 

pcw.hamstra@mindef.nl

Mijn naam is Peter Kees Hamstra. Ik ben majoor bij de Koninklijke Landmacht en werk op dit moment in Zaandam als Regionaal militair operationeel adviseur bij de veiligheidsregio Zaanstreek- Waterland. Ik ben getrouwd met Ad en heb een lieve dochter, Judith. Naast mijn normale dagtaak ben ik al sinds eind 1992 lid van het bestuur van de SHK. Ik ben als secretaris begonnen en later penningmeester geworden. Sinds 2001 ben ik voorzitter. Mijn werk als voorzitter is vooral verbinden en ervoor zorgen dat de SHK op een goede manier blijft functioneren. Ik werk nauw samen met de mensen van de Hoofd Directie Personeel en andere mensen op het ministerie. Ook de samenwerking met onze partners binnen Defensie zoals het Defensie Vrouwen Netwerk, het Multicultureel Netwerk Defensie en het Jongeren Netwerk ligt op mijn bordje. Verder werken we buiten Defensie samen met Workplace Pride, Dutch Government Pride en andere organisaties zoals het COC. 

Ik ben trots dat ik met een aantal fijne en capabele mensen het bestuur mag vormen van de SHK en op mag komen voor alle LHBT mensen binnen en zelfs buiten de defensieorganisatie.


Vicevoorzitter

Koninklijke Marechaussee

KOL

A.M. (Sandra) Keijer

 

am.keijer@mindef.nl

Ik ben sinds 8 jaar werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee (na 22 jaar politie). Ik ben 7 geleden bestuurslid geworden, en ben nu 6 jaar vice-voorzitter. Ik ben in het "roze professionals activisme" gerold toen ik nog bij de politie werkte, en heb dat voorgezet bij defensie. Voor mij is het issue van mensenrechten, kwaliteit van het werk en leiderschap.  Omdat ik daar als heteroseksuele leidinggevende een specifieke bijdrage aan kan leveren, zeker ook naar mijn mede-commandanten en de defensietop, vind het belangrijk mij in te zetten voor een veilige omgeving voor LHBT+-ers.  

 


Secretaris

Koninklijke Landmacht

KAP

J. (Jaus) Müller

 

j.muller.08@mindef.nl

Ik ben aangesteld bij de Nederlands Defensie Academie en werkzaam als stafofficier Militaire Geschiedenis. Eerder heb ik de SHK ondersteund bij historische vraagstukken. Zo schreef ik in 2012 een boekje over de geschiedenis van de SHK.

Geboren in 1985 in Alkmaar, opgegroeid in Heiloo, woon ik nu in Amsterdam, de stad waar ik ook Geschiedenis studeerde.


Penningmeester

Koninklijke Marine

LTZ2

T. (Thimo) Dalm

 

t.dalm@mindef.nl

Sinds augustus 2009 ben ik werkzaam bij Defensie als officier Logistieke Dienst. Momenteel werk ik als Adviseur Financien en Control op zowel het KIM in Den Helder als het NIMH in Den Haag.

Ervaring heeft mij geleerd dat het niet altijd makkelijk is voor LHBT’ers om zichzelf te kunnen zijn binnen opleidingsinstituten of in het operationele domein. Ik heb daarom ook in 2014 besloten mij als netwerker en bestuurslid in te zetten voor een betere acceptatie van LHBT-ers op de werkvloer en hoop uiteraard aan de (jonge) gemeenschap ondersteuning of een luisterend oor te kunnen bieden.

 Verder ben ik graag bezig met sport en woon ik samen met mijn vriend in Leeuwarden.


Bestuurslid Communicatie

Koninklijke Marine

SGT ODVB

G.A.L. (Gabriël) Faber-Zirkzee

 

gal.faber.zirkzee@mindef.nl

Mijn naam is Gabriël Faber-Zirkzee. Ik ben sinds 2005 werkzaam bij de Operationele Dienst Verbindingen van de Koninklijke Marine. Ik ben getrouwd met mijn man Roy en wij wonen in Amsterdam.

Mijn taak als ‘Bestuurslid Communicatie’ is ondermeer het onderhouden van de social media platformen van SHK en deze website. Niet alleen als bestuurslid maar ook als persoon streef ik naar een veilige werkomgeving voor LHBT-ers binnen Defensie waarbij acceptatie en diversiteit centraal staan.

Ik ben ook actief als vertrouwenspersoon en netwerker, dus mocht je een probleem hebben of iets kwijt willen, kun je mij altijd contacten.


Bestuurslid Netwerkcoördinator

Koninklijke Luchtmacht

SGT

S.M.L.A.C. (Sharon) Suetens

 

smlac.suetens@mindef.nl

Beste allemaal,

 

Waarom mogen mensen niet de persoon zijn die ze zijn? Ik gebruik hier het woordje “willen” als in “willen zijn” bewust niet. Het is namelijk niet zo dat homoseksuele mensen er voor kiezen om op het zelfde geslacht te vallen. Dat is gewoon zo en dat gevoel onderdrukken is in mijn ogen geen optie. Want volledig uit de kast zijn en daardoor lekker jezelf zijn voelt als een bevrijding. In mijn ogen is het belangrijk dat ook mensen die niet homoseksueel zijn weten dat wij hier niets aan kunnen doen.

 

Doordat ik zo ben aangegrepen door de verhalen om mij heen en mij verbonden voel met de mensen , heb ik besloten dat ik mezelf wil laten zien en sterk wil maken. Ik wil graag mijn verhaal vertellen aan de mensen die daar voor open staan. Uiteraard wil ik ook openstaan voor anderen en hen de mogelijkheid bieden om mij alles te vragen. Hopelijk kan ik hiermee een hoop onwetendheid bij de mensen wegnemen en eventuele negatieve opvattingen ontkrachten.

 

Als netwerker begonnen en nu een functie als bestuurslid netwerk coördinator waar ik heel trots op ben! Voor vragen, ideeën of overige dingen ben ik altijd bereikbaar via de telefoon of email. Het is van groot belang om een groot en sterk netwerk te hebben en deze vooral met zijn alle te dragen. Zichtbaarheid op allerlei fronten binnen en buiten Defensie. Strijden jullie met ons mee?

Sharon Suetens

 


Bestuurslid Assistent Netwerkcoördinator

Koninklijke Marechaussee

ELNT

L. (Luuk) Brinkman

 

l.brinkman@mindef.nl

 

COMING SOON

 Bestuurslid Algemeen

Burger

Stafmedewerker Informatie Management

M.L. (Martijn) Hartman-Maatman

 

 ml.hartman.maatman@mindef.nl

 

Mijn naam is Martijn Hartman-Maatman, sinds 2009 werkzaam bij Defensie, op dit moment als Stafmedewerker Informatie Management bij het DGOTC te Hilversum.

 

Ik ben getrouwd met mijn man Danny en woon in het mooie Austerlitz, in de bossen bij Zeist.

 

Als bestuurslid algemeen kan ik in principe voor allerlei taken worden ingezet. Ik werk graag samen met allerlei mensen en leer graag nieuwe mensen kennen dus dat komt goed uit.

Ik draag de SHK een warm hart toe en ben van mening dat een dergelijke organisatie een belangrijk onderdeel van Defensie is en (helaas) op dit moment hard nodig is.

 

Tevens ben ik actief als netwerker, dus mocht je een probleem hebben, iets kwijt willen of gewoon eens ergens over van gedachten wisselen, aarzel dan vooral niet om contact met me op te nemen. Alles wat we bespreken is vertrouwelijk, dus dat hoeft geen probleem te zijn.