Bestuursleden


Het bestuur van de SHK richt zich op het vergroten van haar zichtbaarheid onder het Defensiepersoneel (burger en militair) met als doel de verbetering van het werk- en leefklimaat van de LHBT+-doelgroep in de breedste zin van het woord. Dit doen wij door vanuit het bestuur en ons netwerkgebruik te maken van elkaars kracht en de onderlinge verschillen, in de wetenschap dat een diverse doelgroep alleen maar te bereiken valt vanuit een bestuur en netwerk dat via verschillende invalshoeken de doelgroep weet aan te spreken.

 

Onze missie en visie worden met passie gedragen door de bestuursleden vanuit persoonlijke betrokkenheid en gevoel. Deze emoties, ervaringen en kwaliteiten vormen het startpunt voor een authentieke, maar zeker ook gestructureerde en doelgerichte strijd met het effect dat men binnen Defensie zichzelf kan zijn. We worden daarbij als bestuur geholpen door een netwerk van actieve vrijwilligers met wie het bestuur geregeld in gesprek gaat. Daarnaast maakt de SHK gebruik van een hulpverlenersorganisatie binnen Defensie waar personeel terecht kan met vragen of problemen rond het thema LHBT+. Een Raad van Advies voorziet ons gevraagd en ongevraagd van advies.


De SHK richt haar blik naar buiten. We zoeken de dialoog binnen de krijgsmacht en de maatschappij. Omdat de Nederlandse krijgsmacht steeds vaker in internationaal verband optreedt, leggen we ook contact met buitenlandse organisaties die een vergelijkbaar doel nastreven om daar waar mogelijk van elkaar te leren en de krachten te bundelen. Juist vanwege deze inbedding in een internationale context kiest de SHK voor de Engelstalige slogan: DEFEND WITH PRIDE!


Voorzitter

Koninklijke Landmacht

KAP

J. (Jaus) Müller

 

Ik ben aangesteld bij de Nederlands Defensie Academie en werkzaam als stafofficier Militaire Geschiedenis. Eerder heb ik de SHK ondersteund bij historische vraagstukken. Zo schreef ik in 2012 een boekje over de geschiedenis van de SHK.

 

Geboren in 1985 in Alkmaar, opgegroeid in Heiloo, woon ik nu in Amsterdam, de stad waar ik ook Geschiedenis studeerde.


Vice-voorzitter

Koninklijke Marechaussee

KOL

A.M. (Sandra) Keijer

 

Ik ben sinds 2009 werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee (na 22 jaar politie) en ben in 2010 bestuurslid geworden en sinds 2011 vice-voorzitter. Ik ben in het "roze professionals activisme" gerold toen ik nog bij de politie werkte, en heb dat voorgezet bij defensie.

 

Voor mij is het issue van mensenrechten, kwaliteit van het werk en leiderschap.  Omdat ik daar als heteroseksuele leidinggevende een specifieke bijdrage aan kan leveren, zeker ook naar mijn mede-commandanten en de defensietop, vind het belangrijk mij in te zetten voor een veilige omgeving voor LHBT+ collega's.  

 


Secretaris

Burger

Stafmedewerker Informatie Management

M.L. (Martijn) Hartman-Maatman

 

 

Mijn naam is Martijn Hartman-Maatman, sinds 2009 werkzaam bij Defensie, op dit moment als Stafmedewerker Informatie Management bij het DGOTC te Hilversum. Ik ben getrouwd met mijn man Danny en woon in het mooie Austerlitz, in de bossen bij Zeist.

 

Als bestuurslid kan ik in principe voor allerlei taken worden ingezet. Ik werk graag samen met allerlei mensen en leer graag nieuwe mensen kennen dus dat komt goed uit.

Ik draag de SHK een warm hart toe en ben van mening dat een dergelijke organisatie een belangrijk onderdeel van Defensie is en (helaas) op dit moment hard nodig is.

 

Tevens ben ik actief als netwerker, dus mocht je een probleem hebben, iets kwijt willen of gewoon eens ergens over van gedachten wisselen, aarzel dan vooral niet om contact met me op te nemen. Alles wat we bespreken is vertrouwelijk, dus dat hoeft geen probleem te zijn.

 


Penningmeester

Koninklijke Marine

LTZ1 (TD)

O. (Olav) Sinjou-Reurink

 

Ik ben sinds 2005 werkzaam bij de Koninklijke Marine als officier van de Technische Dienst.

 

Ondanks dat ik zelf, als LHBT+, goede ervaringen op de werkvloer heb, weet en besef ik me dat dit voor vele collega’s binnen onze organisatie helaas anders ligt. Ik wil me daarom ook actief inzetten voor een veilige, diverse en inclusieve werkomgeving voor iedereen in het algemeen en de LHBT+ collega’s in het bijzonder.

 


Bestuurslid

Koninklijke Marine

SGT ODVB

G.A.L. (Gabriël) Faber-Zirkzee

 

Ik ben sinds 2005 werkzaam bij de Operationele Dienst Verbindingen van de Koninklijke Marine. Ik ben getrouwd met mijn man Roy en wij wonen in Amsterdam.

 

Niet alleen als bestuurslid maar ook als persoon streef ik naar een veilige werkomgeving voor LHBT+ collega's binnen Defensie waarbij acceptatie en diversiteit centraal staan.

Te vaak constateer ik dat de acceptatie van de LHBT+ doelgroep binnen Defensie niet in orde is. Hiervoor is een cultuurverandering nodig binnen Defensie. Deze strijd ga ik aan zodat niet alleen de huidige LHBT+ collega's maar ook de toekomstige LHBT+ collega's een betere maar vooral een veilige werkomgeving hebben en behouden. Een werkomgeving waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.


Bestuurslid

Burger

Communicatie-adviseur Social Media CZSK

M. (Morris) Nieuwenhuis

 

 

 

Ik ben sinds begin 2019 werkzaam bij de Koninklijke Marine als communicatieadviseur.

 

Vrijwel direct ben ik ook als bestuurslid van de SHK aan het werk gegaan. Ik heb een super mooie baan en ben heel trots op de organisatie waar we voor werken. Mijn geaardheid is nooit een issue geweest. Echter ben ik mij er terdege van bewust dat er LHBT+ collega’s zijn die niet de vrijheid voelen om 100% zichzelf te zijn en over hun privé-leven durven te praten.

 

Mijn ambitie is dat wij, de stichting, met ons werk kunnen zorgen voor een open, veilige, diverse en inclusieve werkomgeving. Voor iedereen!

 


Bestuurslid

Koninklijke Landmacht

SM

J. (Jerry) van Dam

 

Ik ben Jerry van Dam en woon net buiten Amsterdam lekker dichtbij de natuur. In mijn vrijetijd ga ik graag de stad in voor een lekkere kop koffie of trek ik er op uit op de mountainbike.


Verder vind ik het belangrijk dat iedereen veilig en met plezier zich zelf moet kunnen zijn bij Defensie zonder in een “hokje” geplaatst te worden. Dit zijn een aantal redenen waarom ik met passie een deel van mijn vrijetijd besteed aan de SHK.

 

Ik ben sinds eind 2010 werkzaam bij de Koninklijke Landmacht, op dit moment ben ik aangesteld als reserve onderofficier bij een hersteleenheid van 43 gemechaniseerde brigade. Hier vervul ik de functie van OOAD.

Naast mijn logistieke functie heb ik de neventaak van vertrouwenspersoon hier help ik collega’s naar het zoeken van een oplossing om ongewenst gedrag te stoppen.

 

Je kunt een afspraak maken met elke Defensie vertrouwenspersoon voor o.a. (seksuele) intimidatie, (roddel) in de zin van kwaadspreken, stalken, agressie en geweld, discriminatie.

 


Bestuurslid

Vacant

 

Wij zoeken nog een collega die ons team wil versterken! 

Dit ga je doen

Als bestuurslid vertegenwoordig je de SHK in de breedste zin. Maandelijks vergaderen wij gezamenlijk in Amsterdam. Maar sluiten ook regelmatig aan bij vergaderingen van het HDP of externe organisaties. Tevens organiseren wij tal van activiteiten waar wij als team vorm aan moeten geven. Ook werken wij intensief samen met onze geestelijke verzorgers waarbij we soms incidenten op de werkvloer op ons pad krijgen waar mee moeten dealen. We verrichten veel werk binnen de Nederlandse Defensie maar ook op NATO niveau.

Kortom een veelzijdige functie als bestuurslid in een leuk team.

 

Jouw profiel

- Werkzaam bij Defensie (militair of burger)

- Passie voor onze Missie & Visie

- Bereid om zichtbaar op te treden (bijvoorbeeld intervieuws)

- Bereid om (extra) tijd te investeren naast je huidige werkzaamheden

   (Je krijgt ook extra uren vanuit Defensie als je als bestuurslid wordt aangesteld.)

 

Aanmelden

Op dit moment hebben wij een aantal aanmelding binnen gekregen en kan je niet meer reageren op de vacature.