Missie & Visie


Onze missie

Het bevorderen van de sociale acceptatie, gelijkheid en evenredige arbeidsparticipatie van LHBT–personeel binnen de werkomgeving en het leefklimaat van de Defensieorganisatie.

 

Onze visie
Een sociaal veilige en stimulerende werkomgeving voor LHBT-Defensiepersoneel.

 

De Stichting Homoseksualiteit en de Krijgsmacht zal het ministerie van Defensie gevraagd en ongevraagd van advies voorzien om voortgang te houden bij noodzakelijke maatregelen en activiteiten ter bevordering van de LHBT-emancipatie. Hierbij is het voor de SHK van belang nauw betrokken te worden bij de formulering en realisatie van beleidsinitiatieven door het ministerie van Defensie. Op deze manier geeft de SHK dan ook invulling aan de doelstelling om het leefklimaat voor LHBT collega’s binnen het ministerie van Defensie te verbeteren.

 

Nieuws


Canal Parade 2018 - Salute Our Heroes !

Zaterdag 4 augustus 2018 heeft Defensie voor de 8e keer met een eigen boot deelgenomen aan de Canal Parade tijdens de Pride Amsterdam. 

 

Een dag om nooit meer te vergeten. Dit jaar stond de Pride Amsterdam in het teken van Heroes. Daarom hebben wij dit jaar extra aandacht geven aan onze eigen helden. De militaire en burgers die zich iedere dag inzetten voor een veiligere samenleving in Nederland of waar dan ook te wereld. Onze Helden! Bekijk de foto's snel onder het kopje "Media".

 

Algemeen Dagblad - Twentse donatie aan stichting voor LHBT"ers bij Defensie.


ENSCHEDE - De Rotary Enschede Zuid heeft vrijdag een donatie ter waarde van €2500,- gedaan aan de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht. De Rotary overhandigde het bedrag op het podium in Amsterdam. De hoofdstad staat zaterdag in het teken staat van de Pride, hét evenement voor LHBT'ers.

 Lees het hele artikel:

https://www.ad.nl/enschede/twentse-donatie-aan-stichting-voor-lhbt-ers-bij-defensie~a3b612f7/

 

Roze Zaterdag Gouda 2018


 

Roze Zaterdag 2018 te Gouda was een geslaagd evenement. Met ruim 25.000 bezoekers waarvan er vele bij ons zijn langs geweest om een praatje te houden, informatie te vragen of steun te betuigen voor onze inzet wereldwijd.