PARTNERS


Nationale partners 

De SHK werkt binnen Defensie nauw samen met Stichting Vrouw & Defensie (SVD), Jong Defensie (JD) en de Stichting Multicultureel Netwerk Defensie (MND). Binnen Nederland werken we samen met andere LHBT+ netwerken zoals het bekende COC dat zich inzet voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBT+ gemeenschap in Nederland en in het buitenland.

 

Sinds 2008 is het Ministerie van Defensie aangesloten bij Workplace Pride (WPP). Dit is een overkoepelende non-profit stichting gevestigd in Amsterdam die streeft naar grotere acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender mensen op de werkvloer en in de samenleving. De WPP-leden bestaan uit LHBT+ werknemers netwerken in grote multi-nationals, grote nationale firma’s, de publieke sector en niet-overheidsinstellingen, evenals individuele ondernemers en studenten.

 

In 2011 is de SHK aangesloten bij het in augustus dat jaar opgerichte Dutch Government Pride Platform (DGPP). Het is een overkoepelend platform voor bestaande en op te richten roze netwerken van overheidsorganisaties op rijks-, provinciaal en gemeentelijk niveau. DGPP stelt zich ten doel de zichtbaarheid van LHBT+ medewerkers te vergroten, hun emancipatie op de werkvloer te bevorderen en samenwerking tussen LHBT+ netwerken te versterken.

 

Internationale partners 

De SHK is wel de oudste, maar gelukkig niet de enige belangenvereniging voor LHBT+ Defensiemedewerkers ter wereld. Er zijn nog zes andere landen waar LHBT+ netwerken voor de krijgsmacht bestaan. Met deze netwerken onderhoudt onze stichting nauwe banden:

 

Australië

Defence Gay and Lesbian Information Service (DEFGLIS)

 

Duitsland

QueerBw - gemeinsam erreichen wir mehr!

 

Nieuw Zeeland

New Zealand Defence Force GLBTI support network (OverWatch)

 

Verenigd Koninkrijk

LGBT E-Network for the British Armed Forces (proud2serve)

 

Verenigde Staten

OutServe-Servicemembers Legal Defense Network (OutServe-SLDN)

 

Zweden

Homo-, bisexuella och transpersoner i Försvarsmakten (HoF)