Activiteiten


Pride Amsterdam - Canal Parade

Sinds 2009 neemt de SHK deel aan de Canal Parade, onderdeel van de Pride Amsterdam. De afgelopen jaren heeft de stichting met een eigen boot deelgenomen. Voor een plekje op het vaartuig kunnen zowel militairen en burgers werkzaam bij Defensie zich aanmelden. Je seksuele geaardheid speelt daarbij geen enkele rol. Het gaat er om dat we gezamenlijk uit kunnen dragen dat je bij Defensie gelijkwaardig bent en het recht hebt zichtbaar jezelf te zijn, of je nou heteroseksueel bent, lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender.

 

Pride Amsterdam - Pride Run

Voor de sportieve collega's onder ons die voordat wij mogen stralen op de Canal Parade de dag erna nog even een mooie sportprestatie willen neerzetten. Deze loop gaat dwars door Amsterdam en is een unieke ervaring.

 

Nijmeegse Vierdaagse

Jaarlijks streven wij er na om als stichting zichtbaar mee te lopen tijdens deze (zware) vierdaagse.  Waarbij wij natuurlijk op de Roze Woensdag extra aandacht besteden aan de LHBT+ doelgroep. 

 

Nieuwjaarsloop CZSK

De nieuwjaarsloop die ieder jaar wordt gehouden in Den Helder namens de Koninlijke Marine is een sport evenement waarbij als als stichting in een team van netwerkers een mooie tijd proberen neer te zetten.

 

Nationale Herdenking

De Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht, Homomonument, het netwerk Roze In Blauw van de politie Amsterdam-Amstelland, COC Amsterdam en MVS Gaystation organiseren de jaarlijkse Dodenherdenking bij het Homomonument op de Westermarkt in Amsterdam op 4 mei. De herdenking wordt voorafgegaan door een stille tocht naar het Homomonument waar wij de Tweede Wereldoorlog vermoorde seksuele minderheden herdenken. Eveneens wordt er stil gestaan bij homofobie, discriminatie en geweld anno nu.

 

Opendagen Defensie

De SHK staat uiteraad ook met een eigen stand op de opendagen die Defensie regelmatig geeft. Hierbij is er de gelegenheid om een kijkje te nemen in de wereld die Defensie heet.

 

Grebbeberg Masters

Sinds een aantal jaar word er jaarlijks in Rhenen een obstacle-run gehouden genaamd Grebbeberg Masters. Dit is het sportevenement voor en door gewonde militairen. Sinds 2019 doen wij als stichting zichtbaar mee.

 

SHK Netwerkdag

Wij houden 1 keer per jaar een netwerkdag voor onze netwerkers. Hier bieden wij workshops en begeleiding aan om ons netwerk te versterken.

 

Coming Out Day

Op 11 oktober wordt er wereldwijd aandacht besteed aan de (sociale) acceptatie van de LHBT+ gemeenschap. De SHK organisteert op deze dag verschillende activiteiten op verschillende Defensie locaties om de (sociale) acceptatie van LHBT+ collega's aanbod te brengen.

 

Roze Zaterdag

De landelijke Roze Zaterdag begon in 1977 als demonstratie voor gelijke rechten van homoseksuelen. Vandaag de dag is het jaarlijks in een andere stad georganiseerde evenement een thema- en feestdag waar ontspanning en ontmoeting centraal staan. De SHK is sinds 2007 met een eigen stand aanwezig.